Om oss

Jag är den uppfödare som varit aktivt verksam med uppfödning av Burma längst i södra Sverige. Min första Burma kull föddes redan 1980.

Jag lägger stor vikt vid kattungarnas socialisering, vilket underlättas av att vi är hemma på heltid, min man Rolf och jag.

För oss började det med att vi passade två Burmor åt en arbetskamrat, när denna var bortrest. Året var 1979.

Ett ypperligt tillfälle att lära känna Burmans utomordentliga temperament gavs oss osökt. Aldrig kunde vi ana, att katter kunde vara så sociala och genomtrevliga! Tidigare hade vi passat huskatter åt grannarna, men skillnaden i temperament var milsvid. (Ursäkta!) Så tillgivna de var! Precis som en hund. Jag var från början hundmänniska.

Därmed låg vägen öppen för våra två första Burmor, GIC Belladonna's Kassius och IC Tiger Lilja's Bianca, båda blå. Sedermera gjordes en import, EC & Pr Bambino Diamond Girl, lila, från en av Englands då vägledande uppfödare. Slutligen kom den bruna färgen med EC & EP Finnsjö's Salome.

Jag har fortsatt min uppfödning med ättlingar efter Kassius, Diamond Girl och Salome. Den bruna färgen kom för att stanna och därefter har det fötts mest bruna Burmor i min uppfödning, även om det ibland händer att det kommer en och annan blå, choklad och lila också, vilket vi bara tycker är trevligt.

Annars är färgen inte det viktigaste för mig i min uppfödning utan det är temperamentet som är det allra viktigaste. Det var just Burmans temperament, som gjorde att vi fastnade för denna trevliga kattras.

Förutom Burmans härliga temperament är de vackra att se på med musklernas spel, som syns under den glänsande pälsen då de graciöst flyter fram. En sann Mini Panter!

Jag är Diplomerad uppfödare av SVERAK och jag har varit samordnare i SVERAKs Rasråd för Burma då SVERAK hade dessa Rasråd.

Jag har även varit medlem i Burmaklubbens styrelse, medlem i dess Avelsråd och Hälsoråd, dessutom medlem i dess PR-grupp. Förutom att jag varit distriktsombud i Norr, Öst och Syd i Burmaklubben.  Har också varit styrelsemedlem i BurmaAlliansen på den tiden denna rasring fanns.

 

För kontakt ring Ilga 046-29 33 05 eller mejla mig ilga@bredband.net